حکم پلتفرم های اهرم دلر نوسانگیری طلا چیست؟
احکام شرعی معاملات اهرمی در فارکس و ارز دیجیتال

در مقاله معاملات اهرمی به این موضوع پرداختیم که بروکر ها و صرافی ها اعتباری را به صورت لوریج یا اهرم و ضریب در اختیار تریدر قرار میدهند . این اهرم به صورت یک شمشیر دو لبه عمل میکند یعنی امکان سود بسیار بیشتر از موجودی حساب و یا ضرر بسیار بیشتر نیز داشته باشد
در مقاله معاملات اهرمی به این موضوع پرداختیم که بروکر ها و صرافی ها اعتباری را به صورت لوریج یا اهرم و ضریب در اختیار تریدر قرار میدهند . این اهرم به صورت یک شمشیر دو لبه عمل میکند یعنی امکان سود بسیار بیشتر از موجودی حساب و یا ضرر بسیار بیشتر نیز داشته باشد و یا حتی امکان از دست رفتن کل سرمایه اولیه هم بشود .
برای بررسی بیشتر روی احکام شرعی معاملات اهرمی ابتدا باید بیشتر در مورد بازار هایی که معاملات اهرمی در آنها استفاده میشود آشنا بشویم .
بازار فارکس و حکم شرعی استفاده از این بازار :
بازار فارکس را می توان بزرگترین بازار مالی جهان دانست که تمامی مردم جهان حق شرکت در آن را دارند و هیچ محدودیت و قانون محدود کننده خاصی برای آن اعمال نمی شود. این بازار اساساً بر مبنای خرید و فروش ارز ساخته شده است و نسبت ارزها به یکدیگر این بازار را تشکیل می دهد.
به عنوان مثال، شما میتوانید در این بازار دلار خود را تبدیل به یورو کنید ، یورو را تبدیل به ین ژاپن و یا دلرار استرالیا کنید و از افزایش و کاهش ازر ها در مقابل هم سود کسب کنید . این معادلات جذاب و نسبت های متغیر، بازار فارکس را به یک بازار پویا با سودهای متعدد و زیان های غیرقابل تصور تبدیل کرده است. اما به جز ارز تمام سهام معتبر دنیا مانند سهام آمریکا را می توان در این بازار خرید و فروش کرد و به غیر از اینها می توانید طلا، نفت و غیره را نیز خرید و فروش کنید.
بازار فارکس را بازار نوین سرمایه گذاری می نامند ، در مقابل بازار بورس را بازار کلاسیک می نامند . شما در بازار های داخلی و صرافی های فیزیکی مشاهده میکنید که ارز ها را به صورت حضوری در مقابل هم خرید یا فروش میکنند . همین موضوع به صورت بسیار گسترده تر و پیچیده تر در بازار فارکس در جریان میباشد . حال سوال اصلی این است که آیا بازار فارکس و مباذلات ارزی و کسب سود در آن با موازین اسلامی و به صورت شرعی موضوعیت دارد و یا خیر ؟
احکام خرید و فروش در اسلام :
از نظر اسلام مهم ترین نکته در خرید و فروش این است که در هر دو طرف این معامله انصاف وجود داشته باشد. این بدان معنی است که یک محصول یا خدمات در اندازه واقعی خود فروخته می شود و برای اندازه واقعی آن هزینه دریافت می شود. هر طرفی که این مبلغ را رعایت نکند و در جستجوی سود بیشتر اقدام به تغییر این قانون کند، معامله از نظر شرع باطل است و باید خسارت پرداخت شود.
نکته مهم دیگر در احکام شرعی خرید و فروش این است که خرید و فروش کالا یا خدمات نباید موجب تلفات جانی یا مالی شخص ثالث یا خود شخص شود. به عنوان مثال، شما حق خرید رابطه جنسی برای کشتن خود یا تهدید دیگران را ندارید. لذا خرید و فروش این گونه کالاها با شرایط خاص و با ضمانت های خاص جهت عدم آسیب دیدگی صورت می گیرد.
نکته مهم دیگر این است که اسلام برخی از اقلام را به خصوص در قسمت غذا حرام اعلام کرده است. بنابراین خرید و فروش این اقلام به طور کلی حرام و حرام است. مشروبات الکلی، گوشت حرام و غیره از نظر اسلام حرام است و تجارت آنها توجیهی ندارد.
دوم اینکه ربا در اسلام حرام است. به این معنی است که شما پول را با بهره قرض کرده اید. در اینجا اسلام مخالفت خود را با استفاده از پول به عنوان کالا اعلام می کند و همین موضوع ما را کمی محتاط و نسبت به حکم شرعی ارز مبادله می کند. به نظر می رسد در بازار ارز، پول و سرمایه به عنوان کالا ارائه می شود و در نگاه اول ممکن است بازار ارز غیرقانونی باشد. اما آیا واقعا اینطور است؟ در ادامه با این موضوع بیشتر آشنا خواهیم شد.
در چه شرایطی حکم شرعی فارکس حرام می شود؟
یکی از نکات مهمی که تقلید و منابع اسلامی در مورد حکم شرعی فارکس به طور کلی به آن اشاره می کنند این است که سرمایه گذاری آنلاین است و ارتباطات مجازی می تواند زمینه های حرام بسیاری را ایجاد کند. مثلاً کارگزاری های اینترنتی هستند که به اسم سرمایه گذاری ارزی، سرمایه های مردم را وارد بازارهای قاچاق و اسلحه می کنند و سود آن را به مردم برمی گرداند.
در چنین شرایطی استفاده نادرست از نام فارکس و استفاده نادرست از این بازار باعث زیان بخشی از جامعه می شود و بر اساس نکته فوق اگر شخص یا گروهی متضرر شود آن معامله انجام می شود. . بی اعتبار.
از سوی دیگر برخی از این دلالی ها به عنوان قمار و شانس وارد این بازار شده اند و این ایده را به مشتریان خود می دهند. از آنجایی که قمار در اسلام حرام است، می توان گفت که چنین ایده ای در بازار فارکس نیز ممنوع است. بنابراین به طور کلی می توان گفت که قضاوت حقوقی ارز به نوع استفاده از آن بستگی دارد. اگر در نحوه کسب سود یا سرمایه گذاری آن فساد وجود داشته باشد، این بازار حرام می شود.
نکته مهم دیگری که باید مجددا مورد تاکید قرار گیرد این است که در این میان انتخاب یک کارگزاری مناسب و مطمئن می تواند سرمایه گذاری پاک و سالم را تضمین کند. آنلاین بودن و همچنین عدم تماس مستقیم یافتن این کارگزار را دشوار می کند. اما برای کسانی که به اسلام و نظرات آن اهمیت می دهند، لازم است بدون توجه به مسائل مالی در انتخاب کارگزار دقت کنند.
البته در این راستا بهتر است ارگان های اسلامی و دولتی وارد شده و با در نظر گرفتن شرایط اسلامی کارگزارانی را معرفی کنند تا این بار سنگین از دوش سرمایه گذار برداشته شود و مردم وارد این بازار سودآور شوند و با اعتماد قلبی بیشتر به بازار بپردازید.
نظر مراجع تقلید در باب حکم شرعی فارکس چیست ؟
هر یک از مراجع بزرگ جهان اسلام، نظر خاصی در رابطه با احکام شرعی بازار ارز دارند و پیروی از این سخنان بر پیروان این مراجع واجب است. برخی از این نظرات به شرح زیر است:
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
مبادله ارزى با ارز دیگر که هم جنس هم نیستند چنانچه منع قانونى در میان نباشد اشکال ندارد و سود حاصله نیز حلال است ولى اعتبار دادن کارگزاران به سرمایه معامله گر، اگر به عنوان قرض دادن به معامله گر باشد که قهراً همراه با دریافت سود است، در این صورت چنین معامله اى از طرف کارگزار براى معامله گر صورت شرعی ندارد.
آیت الله العظمی سیستانی
حضرت آیت الله اجازه ورود در چنین معاملاتی را نمی دهند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
از آنجایی که معامله در بازار مذکور صوری است و لذا معاملات واقعه در آن صحیح نمی باشد.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
با توجّه به این که فارکس شرایط شرعیّه معاملات را ندارد جایز نیست.
آیت الله العظمی نوری همدانی
بازار فارکس و معاملات آن صورت شرعی ندارد.
همانطور که می بینید، به جز رهبر اسلامی ایران ، سایر مراجع چندان به این بازار خوش بین نیستند. یکی از دلایل حضور بانک مرکزی ایران در این بازار، نظر نسبتا مساعد رهبری در این زمینه است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۱