معرفی شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)

شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی است که در بسیاری از کشورها به منظور اندازهگیری تورم و تغییرات قیمتها استفاده میشود. این مقاله به بررسی مفهوم CPI، روشهای محاسبه آن و کاربردهای آن در اقتصاد میپردازد. مفهوم و تعریف CPI — CPI مخفف چیست ؟ CPI مخفف Consumer Price Index
شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی است که در بسیاری از کشورها به منظور اندازهگیری تورم و تغییرات قیمتها استفاده میشود. این مقاله به بررسی مفهوم CPI، روشهای محاسبه آن و کاربردهای آن در اقتصاد میپردازد.
مفهوم و تعریف CPI — CPI مخفف چیست ؟
CPI مخفف Consumer Price Index میباشد . شاخص قیمت مصرف کننده یا CPI به عنوان یک معیار اصلی برای اندازهگیری تورم و تغییرات قیمتها در بازار مصرف استفاده میشود. CPI نشان میدهد که چقدر هزینه متوسط یک سبد مشخص از کالاها و خدمات در یک دوره زمانی مشخص افزایش یا کاهش مییابد. CPI به عنوان یک عامل مهم در تصمیمگیریهای اقتصادی، سیاستهای مالی و پولی و برنامهریزی اقتصادی استفاده میشود.
چرا تریدر ها باید در مورد CPI بدانند ؟
سی پی آی یک شاخص برای ارزیابی عملکرد یک اقتصاد است. اگر تورم در یک کشور به شدت افزایش یابد، مصرفکنندگان تمایل کمتری به پسانداز پول خواهند داشت زیرا قدرت خرید آنها کاهش مییابد. به بیان بسیار ساده ، کاهش قدرت خرید ، تاثیر مستقیمی روی شاخص ارز آن کشور خواهد داشت و کل اقتصاد ها و جفت ارز های مرتبط با آن ارز متوجه تغییرات قیمتی خواهند شد.
همانطور که در پیشتر بیان شد ، فدرال رزرو دو ماموریت مهم را در تعیین سیاست های پولی بر عهده دارد : اول اینکه میخواهد اشتغال رونق داشته باشد و اقتصاد در حرکت باشد ، دوم اینکه این رشد اقتصادی تورم ایجاد نکند و بازار با ثبات حرکت کند. یکی از ورودی ها برای تصمیم گیری افزایش و کاهش نرخ بهره که ابزاری برای کنترل تورم میباشد ، داده های CPI میباشد. در این صورت با انتشار داده های CPI سرمایه گذاران و معامله گران تصمیمات سرمایه گذاری خود را با پیشبینی نرخ می گیرند و این موجب تغییرات قیمتی در نمودار ارزها میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲